luni, 5 mai 2008

Cine sunt teroriştii palestinieni?

Această imagine provine din surse israeliene şi se presupune că-i înfăţişează pe teroriştii palestinieni. Totuşi, unul dintre presupuşii terorişti a uitat să-şi scoată de la gât Steaua lui David înainte de a fi fotografiat.

7 comentarii :

  1. Anonim spunea...

    Nu e o dovada. Poate fi interpretat in functie de tabara in care esti cu adevarul:
    1. "Teroristii" palestinieni din imagine sunt evrei iar steaua lui David de la gat e dovada
    2. "Teroristii" palestinieni din imagine sunt teroristi palestinieni si pentru a arata ca Israelul fabrica teroristi au pus la gatul unui din ei steaua lui David.
    3. "Teroristii" palestinieni sunt evrei si au pus steaua lui David la gat intentionat pentru a induce ideea ca palestinienii vor sa induca imaginea ca Israelul prezinta teroristi palestineni inexistenti.
    Samd.
    Recurenta e mama lucrurilor complicate.
    Personal cred ca imaginea nu demonstreaza nimic

  2. Radu Iliescu spunea...

    @bloguldinsertar,

    am sa fiu brutal cu tine, si nu stiu de ce, dar nu simt nici un regret.

    Ca exercitiu de logica, subscriu la ceea ce zici tu. Numai ca exercitiul tau de logica e pe pereti, iti lipseste sarea si piperul, n-ai nici cel mai vag spirit de observatie.

    Exista ceva socant in imagine, si asta nu e Steaua lui David. Personal, n-as fi vazut-o daca nu punea cineva o sageata rosie, indreptata in directia corecta. Nu acolo e baiul, desi e amuzant detaliul. Hiba e in alta directie: costumele pur cinematografice pe care le poarta "rezistenta palestiniana". Se stie ca palestinienii nu au inca un Stat al lor. Nu au, dupa cum se stie, nici pasaport, nici moneda proprie. N-au nici armata.

    Or, in multe imagini putem vedea niste "teroristi" de opereta, imbracati ca niste jefuitori de banci, cu cagule de lux impecabile pe moaca, cu arme... hm... nu-s chiar tancuri, drone si gloante cu uraniu saracit, cu care lupta Israelul, dar SE CHEAMA CA SUNT INARMATI, nu?

    Israelul face eforturi teribile sa-si construiasca adversarul, sa indeparteze acuzatiile ca lupta de fapt impotriva unor populatii civile, intr-un razboi de joasa intensitate (morti zilnici, dar niciodata prea multi intr-o unitate scurta de timp). Or, realitatea este ca o "armata de teroristi", asa cum vedem in imagini, capabili sa asigure o rezistenta serioasa, NU EXISTA NICI IN GAZA, NICI IN CISIORDANIA, dar exista in pozele difuzate de Israel.

    De aceea, comentariul tau, care este perfect logic, e nu mai putin steril. Cum zicea un profesor, mai invetzi...

  3. Anonim spunea...

    Multumesc de lectie. Nu am observat ca uniformele sunt noi (probabil rezolutia si steaua lui David). Asta nu inseamana ca logica aplicata in cazul stelei lui David nu se poate aplica si in cazul costumelor.
    De acord cu afirmatia ca nu exista in teritorii o armata care sa faca fata armatei israeliene fapt care ar trebui sa dea de gandit in privinta strategiei.

  4. Radu Iliescu spunea...

    Ei, nici chiar asa. :-) Nu cred ca ti-am dat o lectie. Cred mai degraba ca tu m-ai pus sa reflectez.

    De ce ar face palestinienii poze cu membri ai gruparilor de rezistenta? Teoretic, ca sa-si impresioneze adversarii. Numai ca efortul ar fi strict rizibil. Israelienii nu pot fi impresionati de cateva grupuscule, mai degraba galagioase decat eficiente, care-si irosesc o buna parte din energie ca sa se lupte intre ele.

    Ma rog. De acord totusi cu tine: imaginile pana la urma nu dovedesc nimic.

  5. Administrator spunea...

    A se observa si mitraliera de fabricatie americana din mana "teroristului" si amuzamentul celui de-al doilea incarcator, presupus a fi de schimb celui introdus in automat, dar care - de fapt - e cat se poate de gol :D

  6. Ioana spunea...

    Nu, mai, gloantele din incarcatorul ala au fost folosite pe israelieni nevinovati. Tu chiar nu pricepi subtilitatile :D ?

  7. olevatik64 spunea...

    Bravo domnilor , ati descoperit America ...aflati ca la manifestatii si chiar la parazi pot fi vazuti acesti derbedei in tricouri cu inscriptii in ebraica . Nu e nevoie de facut trucaje si fotomontaje , sunt zeci de mii de fanatici mascati- palestinieni originali .

Google